PHOTOBOOTH VS PELAMIN - Apa pilihan anda?

Photobooth 

Photobooth Garden 

Photobooth Moden

Ramai juga yang masih tidak tahu apa itu PHOTOBOOTH. 
Bila orang tanya acit kerja apa? acit cakap saya buat photobooth. Terus tanya apa itu photobooth.

Tetapi kalau cakap pelamin semua orang tahu. Ya! memang sama tetapi tidak serupa.

Photobooth berasal daripada barat yang tular ke Malaysia sejak tahun 2010. Sama seperti pelamin yang memerlukan hiasan yang disusun cantik di bahagian sudut utama.

Photobooth pula di suatu sudut hadapan sesuatu majlis. Untuk mudah faham, kalau pelamin lebih kepada pasangan pengantin duduk bersanding dan bergambar. Untuk photobooth pula lebih kepada tetamu yang hadir.

Tetamu sekarang lebih berfikiran terbuka untuk mengeluarkan handphone sendiri bergambar kenangan di photobooth yang anda sediakan. Bagi mereka yang segan nak naik pelamin kerana diperhatikan tetamu yang hadir boleh lah singgah di photobooth sahaja sebagai tanda kenangan bergambar.

Acit membuat photobooth sejak tahun 2012. Acit melihat tetamu akan bergambar sakan jika photobooth yang kita hias cantik dan unik. Ada yang sanggup beratur panjang untuk bergambar dengan keluarga. Walaupun pasangan pengantin sibuk bergambar di pelamin. Tetamu juga tidak melepaskan peluang untuk bergambar kenangan di ruang photobooth.

Pelamin & photobooth mempunyai kekuatan yang berbeza. Jika ada bajet lebih , boleh lah buat pelamin & photobooth sekaligus. Jika tidak memadai dengan ruang untuk bergambar seperti photobooth. Ia tidak wajib tetapi sekadar ruang untuk bergambar kenangan generasi anak cucu anda.

Wallahualam

Anda pilih yang mana, PHOTOBOOTH atau PELAMIN?


No comments:

Post a comment

Sila beri pandangan anda dan cadangan mengenai blog ini. Terima kasih :)
Terima Kasih melawat blog HM.

Popular Posts

Blog Archive