Tips untuk memiliki Wedding Guest Book yang baik

Assalamualaikum Bakal-bakal pengantin :)


Hari ni acit nak bercerita sikit tentang pengalaman dan tips untuk mendapatkan wedding guest book yang baik n terbaik.
Walaupun ia tidak penting tetapi di majlis kita nanti pasti kita mahukan yang terbaik. 

BERATUR PANJANG (LETIH)
Pengalaman acit bila datang ke majlis perkahwinan kawan @ saudara-mara   yang ada memiliki guest book ini kadang-kadang kita terpaksa beratur panjang untuk menulis dalam buku ini. Ada yang mengambil masa yang lama untuk menulis ucapan dan hiasan lukisan sebagai tanda kenangan. Ini membuatkan kita tidak mahu menunggu lama dan pergi lalu dari situ. :) Orang kadang-kadang kurang suka menunggu :))

Tips : Sebaiknya, setiap muka surat ada anda letakkan Nama, No Tel & Ucapan untuk para tetamu terus menulis tanpa memikirnya bagi memudahkan tetamu :)
 TAK CANTIK (SORRY)
Lagi satu yang boleh dikatakan penting apabila persembahan decor atau meja (display) tidak bermaya dan agak kurang menarik minat tetamu untuk menulis. Sila bakal-bakal pengantin kalau nak buat meja guestbook ni buat la dengan hasil yang kemas n CANTIK ye. :)


Jadi walaupun ia nampak remeh ia memberi mood yang berlainan jika anda menyediakan sesuatu yang istimewa buat tetamu anda. Anda cubala pasti anda akan tahu kepuasannya.

Selamat berguestbuuk !!~

P/s : Tempah la satu buku kat saya ye.. hehe 

Reactions:

0 dah nak sampai hari bahagia:

Post a Comment

Sila beri pandangan anda dan cadangan mengenai blog ini. Terima kasih :)
Terima Kasih melawat blog HM.