Photobooth Dan Candybooth - HiTea Bersama Forteen

Perasmian Forteenagers Fun Club dan Album Terbaru di Shah Alam.

Kenangan Indah Artis Malaysia

Terima Kasih kepada semua yang banya support kami.

COSTUMIZED FRAME SOCIAL MEDIA

Satu-satunya frame yang boleh POS SELURUH MALAYSIA!!

DECOR STANDING PROP + PROP BUBBLE TALK

Decor Majlis anda agar lebih meriah dan seronok dengan prop bubble talk selfie!

Faiz & Nora - Malaysia Wedding Guest Book [ Tema Pink + Grey ]


Lokasi : Pandan Indah
COD : TBS

Gubahan HANTARAN MURAH CANTIK ELEGAN

Bagi mereka yang tiada budget yang cukup untuk membuat hantaran boleh call @ SMS saya  di 012-2545567, saya akan memberi cadangan kepada anda bagi menyiapkan gubahan hantaran anda dengan kadar segera. 

Anda tak perlu risau sebab saya akan siapkan semuanya untuk anda :)
Anda pasti puas hati :)

Hiasan Meja Tetamu

Sudahkah anda fikir tentang hiasan meja tetamu anda nanti ?
Anda mahu yang ELEGAN n Murah?
Boleh.. bergantung kepada kreativiti anda :)

Simple & Nice :)

Yang penting mengikut budget anda :)





Idea Makanan Beradap 1

Meja beradap pengantin sangatla penting bagi sesebuah majlis, ada setengah orang ia tidak penting yang hanya menyediakan lauk pauk yang sedia ada sahaja. Tetapi ada orang yang mementingkan hal ni..

Anda seorang raja untuk satu hari mesti anda ingin makan makanan yang menyelerakan bukan? .. hehe.. Tepuk dada tanya selera :) yup. Di bawah ni ada beberapa contoh rekaan meja beradap yang boleh memberi inspirasi kepada anda nanti yer 

Kreatif, membuat ukiran nama pasangan pengantin di permukaan tembikai :)

Makanan sebagai hiasan yang cantik :)


Bunga hidup seperti taman bunga . sunguh cantik :)

Sumber : 
 arjunacipta.wordpress.com
 www.pengantin.com.my
facebook.com/MakanBeradapDanHiasanMejaUkiranBuah

Gambar Fotografi Perkahwinan yang kreatif

Beranikah anda mengambil gambar seperti ini? hehe memang menarik n lain dari yang lain :)


Gambar milik John Cooper :)

Tips Menaikkan Seri Pengantin


KALA bersanding di pelaminan indah, pastinya semua mata memberi tumpuan.


Bukan saja terpesona pada busana indah berjahit labuci dan jemeki, juga pada pelamin mewah dengan hiasan moden.

Menjelang tiga bulan sebelum tarikh perkahwinan walau sesibuk mana sekalipun tugasan di pejabat, wanita yang akan bergelar ratu sehari seharusnya meluangkan masa memberi kemanjaan serta belaian pada tubuh dengan mengunjungi pusat kecantikan yang menyediakan rawatan khusus untuk bakal pengantin.

Mana-mana pengantin perempuan untuk kelihatan menarik dan jelita di hari perkahwinan mereka.

Samada melalui teknik andaman dan solekan yang betul mahu pun dengan berpakaian pengantin yang indah dan menawan, semuanya akan diambil-kira oleh mana-mana raja sehari bagi memastikan dirinya menjadi tarikan utama di hari berbahagia tersebut.
Masih terdapat amalan petua orang-orang lama bagi menaikkan seri wajah pengantin di hari bersejarah tersebut. Caranya cukup mudah dan ringkas.

44 hari sebelum tarikh perkahwinan
Amalkan diri dengan memakan sekuntum bunga mawar, kelopak demi kelopak setiap hari. Di mulakan dengan segelas air putih dan kalimah bismillah serta selawat ke atas Nabi, anda boleh memakan sekuntum bunga mawar itu bagi setiap hari sehinggalah menjelang hari bersejarah anda. Walaupun bunga mawar agak mahal, tetapi hasilnya adalah berbaloi. Cubalah!

30 hari sebelum hari perkahwinan
Daun sirih mempunyai pelbagai khasiat yang tersendiri. Ambil segenggam daun sirih yang agak besar saiznya dan rebuskan ia di dalam air putih buat beberapa minit sehingga warna air agak berubah kehijauan. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci wajah anda setiap hari.
Biarkan di muka seketika, kemudian bilaskan dengan air sejuk. Ia mampu mengelakkan jerawat atau ruam-ruam kecil di muka sekaligus menaikkan seri wajah. Air rebusan ini juga berfungsi sebagai “Feminine Hygiene Cleanser” yang sangat baik. Cubalah.

Selain itu, amalkan petua-petua tersebut berserta amalan-amalan moden yang lain. Pastikan anda memulakan perawatan wajah di salun-salun kecantikan selewat-lewatnya 3 bulan sebelum tarikh perkahwinan anda.
Ia akan menunjukkan hasil yang sangat memuaskan. Pastikan juga anda memilih warna baju persandingan yang bersesuaian dengan wajah anda bagi menaikkan seri wajah anda.

Semoga tips yang diberikan sebanyak sedikit dijadikan panduan kepada bakal-bakal pengantin.

Paling penting, senyuman mempelai yang tentunya menjadi perhatian tetamu. Sebagai raja sehari, setiap wanita mahukan kesempurnaan pada hari bahagia mereka bukan saja dari segi luaran, namun kecantikan dalaman yang menjadi keutamaan. Sekadar ini perkongsian yang diberikan. Jika ada tips lain yang boleh dikongsikan bolehlah komen dibawah .


Sumber : Blog NotaHati 

DIY Crazy Creative : Sejambak Butang Tangan

Tabik spring kat orang yang kreatif ni :))
Sungguh cantik dan lain daripada yang lain :)



Kalau korang nak saya buat kan pun boleh :))



Inspirasi Tema Warna Aqua + Red

Sungguh cantik :))

Senarai Pilihan Warna Tema Di Majlis Perkahwinan

A
- AQUA BLUE AND BABY PINK
- AQUA BLUE AND WINE
- AQUA BLUE AND PEACH
- AQUA BLUE AND GOLD
- ARMY GREEN AND YELLOW
- ARMY GREEN AND MINT GREEN
- ARMY GREEN AND BABY PINK
- ARMY GREEN AND CREAM
- ARMY GREEN AND CHAMPAGNE GOLD
B
- BLACK AND WHITE
- BRONZE AND BUTTER
- BRONZE AND CHAMPAGNE GOLD
- BRONZE AND ORANGE
- BRONZE AND TORQUISE
- BRONZE AND SILVER
- BURGUNDY AND CHAMPAGNE GOLD
- BURGUNDY AND POWDER BLUE
- BURGUNDY AND CREAM
- BURGUNDY AND PEACH
- BURGUNDY AND GOLDEN BUTTER

C
- COFFEE BROWN AND CARTON BROWN
- COFFEE BROWN AND GOLD
- COFEE BROWN AND PEACH
- COFFEE BROWN AND CREAM
- COFFEE BROWN AND PINK
- COFFEE BROWN AND TORQUISE
- COFEE BROWN AND MINT GREEN
- COFFEE BROWN AND ORANGE
- COFFEE BROWN AND POWDER BLUE
-CHOCOLATE BROWN AND CARTON BROWN
- CHOCOLATE BROWN AND GOLD
- CHOCOLATE BROWN AND PEACH
- CHOCOLATE BROWN AND CREAM
- CHOCOLATE BROWN AND PINK
- DEEP CARTON BROWN AND GREEN
- CHOCOLATE BROWN AND POWDER BLUE

E
- EARTH TAN AND BIEGE
- EARTH TAN AND COFFEE BROWN

F
- FUSCHIA PINK AND BABY PINK
- FUSCHIA PINK AND WINE
- FUSCHIA PINK AND PEACH
- FUSCHIA PINK AND SKY BLUE
- FUSCHIA PINK AND LILAC
- FUSCHIA PINK AND MINT GREEN
- FUSCHIA PINK AND GOLD

G
- GOLD AND NAVY BLUE
- GOLD AND ARMY GREEN
- GOLD AND WINE
- GOLD AND LILAC
- GOLD AND BURGUNDY
- GOLD AND SILVER
- GOLD AND NIGERIAN GREEN

L
- LEMON GREEN AND ARMY GREEN
- LILAC AND APPLE GREEN
- LILAC AND BURGUNDY
- LILAC AND LIGHT PINK
- LILAC AND PURPLE

M
- MINT GREEN AND PEACH
- MINT GREEN AND ARMY GREEN
- MINT GREEN AND CHAMPAGNE GOLD

N
- NAVY BLUE AND SKY BLUE
- NAVY BLUE AND SEA GREENORANGE AND LEMON GREEN
O
- ORANGE AND IVORY
- ORANGE AND COFFEE BROWN
- ORANGE AND CHAMPAGNE GOLD
- OLIVE GREEN AND PEACH
- OLIVE GREEN AND WINE

P
- PEACH AND BURDUNDY
- PEACH AND COFFEE BROWN
- PEACH AND NAVY BLUE
- PEACH AND PURPLE
- PEACH AND BOTTLE GREEN
- PEACH AND ROYAL BLUE
- PEACH AND SILVER
- POWDER BLUE AND NAVY BLUE
- POWDER BLUE AND ROYAL BLUE
- PURPLE AND OMO BLUE
- PURPLE AND PINK
- PURPLE AND GOLD
- PURPLE AND SILVER
- PURPLE AND LEMON GREEN
- PURPLE AND CHAMPAGNE GOLD

R
- RED AND GOLD
- RED AND SILVER
- RED AND ORANGE
- RED AND BLACK
- RED AND NAVY BLUE
- ROYAL BLUE AND ORANGE
- ROYAL BLUE AND IVORY
- ROYAL BLUE AND SKY BLUE

S
- SEA GREEN AND PEACH
- SEA GREEN AND NAVY BLUE
- SEA GREEN AND SILVER
- SILVER & NAVY BLUE
- SILVER & PEACH
- SILVER & ROYAL BLUE
- SILVER & CHOCOLATE BROWN
- SILVER & COFFEE BROWN
- SILVER & BURGUNDY
- SILVER & SKY BLUE
- SILVER & PURPLE
- SILVER & TORQUISE
- SILVER & ARMY GREEN

T
- TORQUISE AND BABY PINK
- TORQUISE AND BUTTER
- TORQUISE AND GOLD
- TORQUISE AND NAVY BLUE
- TORQUISE AND ORANGE
- TORQUISE BLUE AND SILVER
- TORQUISE BLUE AND YELLOW

W
- WINE AND GOLD
- WINE AND PEACH
- WINE AND SILVER
- WINE AND OLIVE GREEN
- WINE AND PINK

Y
- YELLOW AND NAVY BLUE
- YELLOW AND WINE
- YELLOW AND MINT GREEN
- YELLOW AND NIGERIAN GREEN
- YELLOW AND PURPLE
- YELLOW AND CHOCOLATE BROWN


Sumber 

Inspirasi Tema Warna Turquoise and Orange di Majlis Perkahwinan

Turquoise and Red

Turquoise and Orange
Pilihan yang tepat boleh memberikan mood yang ceria :)
Cuba anda bandingkan kedua-dua gambar diatas. Manakah yang paling menyerlah? Yang pasti Turquoise dan Orange kan! .. Ia lebih ceria dan elegan :).

P.s : anda sudah dapat idea di majlis anda nanti? :))

Pentingnya pilihan WARNA di majlis perkahwinan

Tahukah anda betapa pentingnya pilihan warna setiap perkahwinan.
Pilihan yang tepat menimbulkan susana yang ceria :))
Warna memainkan peranan memberi mood yang berbeza.


P/s : so korang mesti pastikan warna yang dipilih bersesuaian ye :))

Ucapan buat Syawal & Nur Izni

Hantaran Murah mengucapkan Selamat Pengantin Baru kepada 
Syawal & Nur Izni,
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.
Amin..

Syawal & Nur Izni .

Tahinah.

Hiasan Kereta Pengantin Teddy Bear


Tempahan Hiasan kereta pengantin.
012-2545567

Tempahan Hiasan Tembikai di Meja makan beradab pengantin.





Kami juga menerima tempahan membuat hiasan meja beradap. 

Tempahan mesti dibuat 4-5 hari sebelum majlis bagi memberi kami persediaan membuat hiasan tembikai ini.

Kos tembikai mesti ditanggung oleh anda.

SMS/CALL : 012-2545567

DIY Wedding Guest Book - Syawal & Nur Izni

Pakej Wedding Guest Book :))
Bahagian dalam setiap mukasurat :))


Tema : Silver + Hitam 

1 x buku tetamu - Muka depan & setiap helaian tertera nama pengantin.
2 x pen
2 x bingkai gambar
2 x botol hiasan kaca
1 x jambangan bunga berserta stand

Sila hubungi 012-2545567 untuk maklumat lanjut .


Custom Made Wedding Guest Book - Yusri & Rusiani

Tempahan Pakej Wedding Guest Book.


Pakej Ekskulusif ini ditempah khan untuk bakal pasangan pengantin Yusri & Rusiani. Mendapat pujian positif daripada mereka.

Tema : Ungu + Silver
Muka surat : 150 keping > 2 column
1 x buku tetamu (print nama atas buku dan setiap helaian tertera nama anda.
3 x bottle hiasan
2 x Pen
2 x Bingkai gambar

Kepada sesiapa yang berminat boleh lah menghubungi 012-2545567 untuk tempahan awal. 

DIY Kreatif Buku Tetamu - Majlis Perkahwinan Emelia & Azaar

Assalamualaikum..

Alhamdulillah rezeki bertambah dengan tempahan DIY Kreatif Buku Tetamu ini. Dengan harga yang berpatutan mendapat sambutan ramai.


Ini ialah hasil karya sendiri.






PAKEJ DIY BUDGET  di Majlis Perkahwinan Emelia & Azaar 
- Tema Kelabu+Putih+ Silver
PAKEJ BUDGET MENGIKUT TEMA ANDA
  • 300 pcs kertas warna warni tertera nama pengantin.
  • 1 set Magic Pen
  • 3 bingkai text
  • Sejambak bunga 
  • Alas pelapik
  • 2 kotak transperant simpanan
  • 3 botol kaca hiasan 
Anda pasti puas hati di Majlis Perkahwinan anda nanti :)

SILA HUBUNGI Wassup / SMS / CALL 012-254 5567 UNTUK TEMPAHAN.

TEMPAHAN MESTI DIBUAT 5 HARI SEBELUM MAJLIS.


Perancangan Gubahan Tema Kelabu + Silver + Putih - Kawan Kakak

Assalamualaikum.

Alhamdulillah rezeki Raya Haji, Kawan kakak nak tempah buat hantaran perkahwinan. 

Dateline : 26-10-2012
Lokasi : Johor Bahru

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hantaran 9 dulang.


  1. Beg
  2. Minyak Wangi
  3. Sirih Junjung
  4. Buah-buahan
  5. Coklat ( gelas)
  6. Bunga Rampai
  7. Kasut
  8. Manisan
  9. Kek

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Tema : Warna kelabu + Silver + Putih.
Bahan : 


  • Bunga Span Rose ( Putih n Kelabu)
  • Bunga tambahan
  • Reben Kelabu + Silver
  • Gun Gam
  • Bunga hidup untuk sirih junjung
  • Kain ela - warna kelabu
  • Dawai
  • Gabus
  • Bulu
Hasil gubahan yang sudah siap.  

Perancangan Gubahan Hantaran Syawal & Izni - Eksperimental

Assalamualaikum.

Tempahan Hantaran Syawal seperti berikut :

  1. Beg + Kasut
  2. Minyak Wangi
  3. Jam + Cermin Mata
  4. Sirih Junjung.
  5. bunga rampai
  6. Coklat + Buah
  7. Kek
 Dateline : 25-10-2012 ( Khamis) 

Tema : Merah + Silver + Putih

+++++++++++++++++++++++++++++

Idea menggunakan potpuri sebagai asas hiasan.


Rekaan awal alas hantaran.

DIY Buku Tetamu di Majlis Khalisah & Nizar | DIY Guest Book

Assalamualaikum, 

Berkat kesungguhan terhasil DIY Buku Tetamu rekaan Hantaran Murah sendiri.
Kepada sesiapa yang berminat untuk menyewa DIY Buku Tetamu ni boleh lah menghubungi 012-2545567.

Harga bermula dari RM50 hingga RM350 bergantung kepada rekaan.


Pakej Medium - RM150 (penghantaran & pemasangan)

Pakej DIY-buku tetamu ( Untuk membeli pakej yang disediakan )


Pakej Budget - RM100 + FREE (postage)
  • Bingkai gambar x 1 unit ( Nama pengantin)
  • Bingkai gambar x 1 unit (Text Ucapan)
  • Pen maker x 2 
  • 250 keping kertas berwarna-warni - (ada nama anda)
  • Hiasan bunga x 2 (ikut tema anda)
  • Bekas pen x 1 
  • Pengalas tulis x 1
  • Reben hiasan mengikut tema anda x 4
Pakej Medium- RM150 + FREE (postage)
  • Bingkai gambar x 1 unit ( Nama pengantin)
  • Bingkai gambar x 1 unit (Text Ucapan)
  • Pen maker x 2 
  • 500 keping kertas berwarna-warni - (ada nama anda)
  • Hiasan bunga x 2 (ikut tema anda)
  • Bekas pen x 1 
  • Pengalas tulis x 1
  • Reben hiasan mengikut tema anda x 4
  • Balang hiasan kaca x 3 + potpuri
  • Bekas untuk meletakkan kepingan yang sudah ditulis.
Pakej Mewah- RM290 + FREE (postage)
  • Bingkai gambar x 1 unit ( Nama pengantin)
  • Bingkai gambar x 1 unit (Text Ucapan)
  • Pen maker x 4 
  • 500 kad nama print nama pengantin :) 
  • Hiasan bunga x 2 (ikut tema anda)
  • Bekas pen x 1 
  • Pengalas tulis x 1
  • Reben hiasan mengikut tema anda x 6
  • Balang hiasan kaca x 4 + potpuri
  • Bekas untuk meletakkan kepingan yang sudah ditulis.
  • Alas meja mengikut tema.


Bunga Tisu Besar - Idea hiasan Majlis perkahwinan elegan

Kepada sesiapa yang inginkan idea perkahwinan menggunakan kertas tisu, sila hubungi kami. Kami akan memberitahu harga siap pasang di majlis anda nanti.

KLIK SINI UNTUK TONTON

Sila hubungi 0122545567 untuk tempahan.

Kad Jemputan Perkahwinan - Syawal dan Nur Izni

Rekaan Awal.
Cadangan rekaan.

Cadangan Rekaan.

Rekaan Final Pilihan Syawal,
Bahagian dalam kad.



Rekaan Sampul Surat

HARGA : RM450 (5 hari waktu bekerja)
KUANTITI : 1000 keping
JENIS KERTAS : Art Card 157g 
SAMPUL : 1000 keping - 80g - Print 1 color


TEMPAH SEKARANG : 012-254 5567


Kad Jemputan Perkahwinan - Nur Izni dan Syawal

Beberapa cadangan rekaan yang diberikan kepada Cik Nur Izni yang ingin memilih tema warna putih dan merah jambu. Rekaan mestilah simple dan menarik.

Pilihan Cik Izni




+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ini lah hasil terakhir kad jemputan tema putih dan merah jambu.

Bahagian depan kad.
HARGA : RM550 (5 hari waktu bekerja)
KUANTITI : 500 Keping 
JENIS KERTAS : Art card 260g
SAIZ : 20x10cm
SAMPUL : 500 keping (80g -PUTIH)

Sila hubungi 012-254 5567 untuk tempahan kad. Rekaan boleh dibincang.


Tempahan Hantaran Murah ikut Budget anda!!

Assalamualaikum. semua...

Apa yang anda risaukan ?
Apa yang anda tidak tahu?
Bagaimana anda mahu menyelesaikan masalah ini?


Pelbagai persoalan yang keluar dari fikiran anda tentang bagaimana menguruskan atau menyiapkan hantaran ini. Mungkin nampak mudah tetapi kalau jika di fikirkan ia amat memeningkan kepala.. hehe..


Oklah..

Oleh kerana ekonomi negara sekarang memerlukan banyak menggunakan wang.. Saya sebagai pemilik blog ni ingin membantu anda yang runsing tentang bagaimana untuk membuat hantaran perkahwinan atau pertunangan.




Tawaran tempahan hantaran.

Pakej Paling Murah 
1 hantaran = RM30

  • Hiasan bergantung kepada kesesuaian




Pakej Biasa
1 hantaran = RM50
  • Bunga 
  • Reben

Pakej Mewah
1 hantaran = RM80

  • Bunga
  • Reben / manik
  • Tapak gabus

Apa tunggu lagi ..

sila hubungi  : 012 254 5567


DIY Kreatif Buku Tetamu Majlis Perkahwinan 2012-2013


Tempah sekarang!  
012 254 5567

DIY Nota Tetamu di Majlis Perkahwinan 2012.

Tempah DIY Nota Tetamu / Wish Note anda sekarang!!
Sms : 0122545567 - LAN
petakniaga@gmail.com

Salam,
Dalam Masyarakat Melayu GuestBook tidak popular tetapi bagai perkahwinan masyarakat Cina atau Barat ia sangat memberikan kita kenangan manis.

Tetamu hanya perlu menuliskan ucapan ringkas di atas kad yang telah disediakan.

Klasik Book - Guest Book -

Contoh rekaan ala inggeris 

Rekaan simple

Rekaan Meriah

Contoh Rekaan Elegant

Contoh Kad Nota fun

Light n Simple
Kami boleh memberikan idea untuk DIY Nota Tetamu anda.

Harga Budget : RM100
  • 200 keping kad (Saiz : 5.4cm x 8.9cm) Rekaan PERCUMA! (Tertera nama anda di setiap kad) 
  • Signboard ' Make a wish here / Sila tulis ucapan anda' (Boleh ditukar mengikut selera anda)
  • Hiasan -Mengikut pilihan tema anda (Cth : Reben bunga).


Harga Normal : RM250-350
  • 500-1000 keping kad (Saiz : 5.4cm x 8.9cm) Berlainan Rekaan PERCUMA  (Tertera nama anda di setiap kad) 
  • Signboard ' Make a wish here / Sila tulis ucapan anda' (Boleh ditukar mengikut selera anda)
  • Hiasan -Mengikut pilihan tema anda (Cth : Reben bunga).
  • Alas meja (Simple kain mengikut tema)
  • Bunga Hidup / Bunga mati
  • Balang Kaca di hias